ZESTAWY
duży zestaw 33,- zł
zmniejszony zestaw 28,- zł
mała zupa + duże II danie 31,- zł
duża zupa + małe drugie 30,- zł
duża zupa od 14,- zł do 16,50 zł
mała zupa 8,50 zł
duże II danie 29,- zł
małe II danie 23,- zł
na wynos + 1 zł za pudełko, + 1 zł torba, + 1,-zł sztućce jednorazowe
Poniedziałek 27 marca
Zupy: ogórkowa lub krem z kalafiorów
II danie:
1. sznycelki z polędwiczki wieprzowej marynowana w sosie sojowym,
2. polędwica w sosie pieczarkowym,
3. pieczone udka,
4. gulasz vege warzywny z tofu + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: fasolka szparagowa z bułką na maśle + kompot
Wtorek 28 marca
Zupy: żurek z białą kiełbasą i jajkiem lub pomidorowa
II danie:
1. rumsztyk z cebulką,
2. wątróbki drobiowe z cebulką,
3. kotleciki jajeczne ze szczypiorkiem + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: zasmażane buraczki + kompot
Środa 29 marca
Zupy: diabelska lub krem marchewkowo-paprykowy
II danie:
1. pierś kurczaka nadziewana szpinakiem i fetą,
2. pieczone żeberka z cebulką,
3. chrupiące frykadelki z ciecierzycy, płatków owsianych i sezamu + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: kalafior z bułeczką na masełku + kompot
Czwartek 30 marca
Zupy: kapuśniak lub zupa serowa z makaronem
II danie:
1. klasyczny schabowy,
2. pieczone skrzydełka w marynacie jogurtowej z curry,
3. pieczona cukinia nadziewana pomidorkami daktylowymi i serem + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: zasmażane buraczki lub marchewka z groszkiem + kompot
Piątek 31 marca
Zupy: jarzynowa lub rosół
II danie:
1. smażona fląderka,
2. smażony dorsz atlantycki,
3. de volaille z masłem i serem + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: bukiet warzyw na parze + kompot