top of page

ZESTAWY

duży zestaw 33,- zł
zmniejszony zestaw 28,- zł

mała zupa + duże II danie 31,- zł

duża zupa + małe drugie 30,- zł

duża zupa od 14,- zł do 16,50 zł

mała zupa 8,50 zł

duże II danie 29,- zł

małe II danie 23,- zł
na wynos + 1 zł za pudełko, + 1 zł torba, + 1,-zł sztućce jednorazowe

Poniedziałek 27 marca

Zupy: ogórkowa lub krem z kalafiorów

II danie:

1. sznycelki z polędwiczki wieprzowej marynowana w sosie sojowym,

2. polędwica w sosie pieczarkowym,

3. pieczone udka,

4. gulasz vege warzywny z tofu + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: fasolka szparagowa z bułką na maśle + kompot


Wtorek 28 marca

Zupy: żurek z białą kiełbasą i jajkiem lub pomidorowa

II danie:

1. rumsztyk z cebulką,

2. wątróbki drobiowe z cebulką,

3. kotleciki jajeczne ze szczypiorkiem + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: zasmażane buraczki + kompot

Środa 29 marca

Zupy: diabelska lub krem marchewkowo-paprykowy

II danie:

1. pierś kurczaka nadziewana szpinakiem i fetą,

2. pieczone żeberka z cebulką,

3. chrupiące frykadelki z ciecierzycy, płatków owsianych i sezamu + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: kalafior z bułeczką na masełku + kompot




Czwartek 30 marca

Zupy: kapuśniak lub zupa serowa z makaronem

II danie:

1. klasyczny schabowy,

2. pieczone skrzydełka w marynacie jogurtowej z curry,

3. pieczona cukinia nadziewana pomidorkami daktylowymi i serem + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: zasmażane buraczki lub marchewka z groszkiem + kompot


 

Piątek 31 marca

Zupy: jarzynowa lub rosół

II danie:

1. smażona fląderka,

2. smażony dorsz atlantycki,

3. de volaille z masłem i serem + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: bukiet warzyw na parze + kompot

bottom of page