ZESTAWY

duży zestaw 29,- zł
zmniejszony zestaw 25,- zł

mała zupa + duże II danie 28,- zł

duża zupa + małe drugie 27,- zł

duża zupa od 13,- zł do 16,50 zł

mała zupa 8,50 zł

duże II danie 26,- zł

małe II danie 20,50 zł
na wynos + 1 zł za pudełko, + 1 zł torba, + 1,-zł sztućce jednorazowe

 

Poniedziałek 21 listopada

 

Zupy: żurek z białą kiełbasą i jajkiem lub pomidorowa

II danie:

1. pieczeń z soczystej łopatki w sosie z cebulką,

2. sznycelki z polędwiczek wieprzowych marynowane w sosie sojowym,

3. kotleciki cukiniowo-kalafiorowe  + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: fasolka szparagowa z bułeczką na masełku + kompot

Wtorek 22 listopada

Zupy: barszcz ukraiński lub szczawiowa z jajkiem

II danie:

1. rumsztyk z cebulką,

2. wątróbki drobiowe z cebulką,

3. kotleciki jajeczne ze szczypiorem + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: zasmażane buraczki + kompot

Środa 23 listopada

Zupy: grochowa na wędzonych żeberkach lub krem z białych warzyw z jajkiem i prażoną cebulką

II danie:

1. pieczona polędwica w sosie podgrzybkowym ,

2. pierś kurczaka w kukurydzianej panierce + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: kalafior z bułeczką na masełku lub zasmażane buraczki + kompot

3. quiche z łososiem, szpinakiem i pomidorkami daktylowymi + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: kalafior z bułeczką na masełku lub zasmażane buraczki + kompot

Czwartek 24 listopada

Zupy: kapuśniak na mięsie lub zacierkowa

II danie:

1. pieczony chudy karczek w pieczarkach z cebulką,

2. klasyczny schabowy,

3. ratatuj + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: zasmażana modra kapusta lub brokuły + kompot

Piątek 25 listopada

Zupy: kalafiorowa lub rosół po chińsku

II danie:

1. smażony filet morszczuka,

2. pieczony filet łososia,

3. gulasz węgierski,

4. pierś kurczaka zapieczona z pomidorkami i serem + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: marchewka z groszkiem lub zasmażane buraczki + kompot