ZESTAWY
duży zestaw 29,- zł
zmniejszony zestaw 25,- zł
mała zupa + duże II danie 28,- zł
duża zupa + małe drugie 27,- zł
duża zupa od 13,- zł do 16,50 zł
mała zupa 8,50 zł
duże II danie 26,- zł
małe II danie 20,50 zł
na wynos + 1 zł za pudełko, + 1 zł torba, + 1,-zł sztućce jednorazowe
Poniedziałek 30 stycznia
Zupy: żurek z białą kiełbasą i jajkiem lub krem warzywny z prażonymi pestkami słonecznika
II danie:
1. klopsiki w sosie pomidorowym,
2. grillowana pierś kurczaka,
3. kotleciki wege z marchewki, pietruszki, selera i kaszy bulgur + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: fasolka szparagowa z bułeczką na masełku + kompot
Wtorek 31 stycznia
Zupy: szczawiowa z jajkiem lub pieczarkowa z makaronem
II danie:
1. gulasz myśliwski,
3. wątróbki drobiowe z cebulką,
4. pieczony bakłażan nadziewany ryżem, pastą z tuńczyka, pieczarkami i szalotką + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: zasmażane buraczki + kompot
Środa 1 lutego
Zupy: fasolowa na wędzonych żeberkach lub rosół
II danie:
1. polędwiczki w porach,
2. pieczone udka,
3. kotleciki cukiniowo-jaglane + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: brokuły+ kompot
Czwartek 2 lutego
Zupy: krupnik lub fasolowa na wędzonych żeberkach lub koperkowa z makaronem
II danie:
1. gołąbek "odwrotnie" z mięsem i ryżem z sosem pomidorowym,
2. potrawka z żołądków drobiowych ze śmietaną,
3. gołąbek wegetariański z kaszą orkiszową, suszonymi pomidorami, marchewką, vermicelli z sosem pomidorowym + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone, na ciepło: marchewka z groszkiem + kompot
Piątek 3 lutego
Zupy: jarzynowa lub rosół
II danie:
1. smażony lub 2. pieczony filet dorsza atlantyckiego pod pierzynką brokułów z sosem royal,
3. klasyczny schabowy + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: kalafior z bułeczką na masełku lub zasmażane buraczki + kompot