ZESTAWY

duży zestaw 29,- zł
zmniejszony zestaw 25,- zł

mała zupa + duże II danie 28,- zł

duża zupa + małe drugie 27,- zł

duża zupa od 13,- zł do 16,50 zł

mała zupa 8,50 zł

duże II danie 26,- zł

małe II danie 20,50 zł
na wynos + 1 zł za pudełko, + 1 zł torba, + 1,-zł sztućce jednorazowe

Poniedziałek 26 września

Zupy: bałkańska lub żurek z białą kiełbasą i jajkiem

II danie:

1. pieczona polędwica z sosem chrzanowo-śmietanowym,

2. pierś kurczaka w panierce,

3. kotleciki vege jaglano-warzywne + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/mizeria/ogórki kiszone/sałatka z pomidorów z mozzarellą, cebulką, szczypiorem, oliwą/na ciepło: kalafior z bułeczką na masełku + kompot

Wtorek 27 września

Zupy: fasolowa lub pomidorowa

II danie:

1. klopsiki w sosie koperkowym,

2. pieczone żeberka z cebulką,

3. pieczona faszerowana papryka vege z kaszą jaglaną, suszonymi pomidorami, marchewką i cebulą,

4. pieczona faszerowana papryka z mięsem mielonym, cebulką,pieczarkami i ryżem + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/mizeria/ogórki kiszone/na ciepło: zasmażane buraczki + kompot

Środa 28 września

Zupy: ogórkowa lub pieczarkowa

II danie:

1. pieczone udka w BBQ,

2. wątróbki drobiowe z cebulką,

3. pieczona faszerowana papryka vege z kaszą jaglaną, suszonymi pomidorami, marchewką i cebulą + ziemniaki puree/kasza gryczana, jaglana/frytki + surówki/mizeria/ogórki kiszone/sałatka z pomidorów z cebulą, szczypiorem, oliwą/na ciepło: fasolka szparagowa z bułeczką na masełku lub marchewka z groszkiem + kompot

Czwartek 29 września

Zupy: barszcz ukraiński lub węgierska z mięsem

II danie:

1. polędwica pod pierzynką porów,

2. kotlet jajeczny ze szczypiorkiem + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/sałatka z pomidorów/ogórki kiszone/na ciepło: zasmażane buraczki + kompot

3. naleśniki z kurczakiem, pieczarkami, śmietaną i kiełkami + surówki/sałatka z pomidorów/ogórki kiszone/na ciepło: zasmażane buraczki + kompot

​​Piątek 30 września

Zupy: jarzynowa lub rosół

II danie:

1. smażony filet dorsza,

2. pieczony filet pstrąga tęczowego w sosie śmietanowym,

3. zrazy w sosie pieczeniowym  + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/mizeria/sałatka z pomidorów z cebulką i szczypiorem/ogórki kiszone/na ciepło: zasmażane buraczki lub kalafior z bułeczką na masełku + kompot