top of page

ZESTAWY

duży zestaw 29,- zł
zmniejszony zestaw 25,- zł

mała zupa + duże II danie 28,- zł

duża zupa + małe drugie 27,- zł

duża zupa od 13,- zł do 16,50 zł

mała zupa 8,50 zł

duże II danie 26,- zł

małe II danie 20,50 zł
na wynos + 1 zł za pudełko, + 1 zł torba, + 1,-zł sztućce jednorazowe

Poniedziałek 30 stycznia
Zupy: żurek z białą kiełbasą i jajkiem lub krem warzywny z prażonymi pestkami słonecznika

II danie:

1. klopsiki w sosie pomidorowym,

2. grillowana pierś kurczaka,

3. kotleciki wege z marchewki, pietruszki, selera i kaszy bulgur + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: fasolka szparagowa z bułeczką na masełku + kompot


Wtorek 31 stycznia

Zupy: szczawiowa z jajkiem lub pieczarkowa z makaronem

II danie:

1. gulasz myśliwski,

3. wątróbki drobiowe z cebulką,

4. pieczony bakłażan nadziewany ryżem, pastą z tuńczyka, pieczarkami i szalotką + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: zasmażane buraczki + kompot


Środa 1 lutego

Zupy: fasolowa na wędzonych żeberkach lub rosół

II danie:

1. polędwiczki w porach,

2. pieczone udka,

3. kotleciki cukiniowo-jaglane + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: brokuły+ kompot

Czwartek 2 lutego

Zupy: krupnik lub fasolowa na wędzonych żeberkach lub koperkowa z makaronem

II danie:

1. gołąbek "odwrotnie" z mięsem i ryżem z sosem pomidorowym,

2. potrawka z żołądków drobiowych ze śmietaną,

3. gołąbek wegetariański z kaszą orkiszową, suszonymi pomidorami, marchewką, vermicelli z sosem pomidorowym + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone, na ciepło: marchewka z groszkiem + kompot
 

Piątek 3 lutego

Zupy: jarzynowa lub rosół

II danie:

1. smażony lub 2. pieczony filet dorsza atlantyckiego pod pierzynką brokułów z sosem royal,

3. klasyczny schabowy + ziemniaki puree/kasza gryczana/frytki + surówki/ogórki kiszone/na ciepło: kalafior z bułeczką na masełku lub zasmażane buraczki + kompot

bottom of page